Nagyon sok vallás létezik, de csak egy személlyel kapcsolatosan állítják, hogy élt, meghalt, de fel is támadt. Egyik vallásalapítóról se állítják ezt Jézuson kívül.

Vajon azok, akik azt állítják, hogy Jézus feltámadt hazudnak, naivok, hiszékenyek, bolondok vagy éppenséggel valamilyen furcsa, lehetetlennek tűnő módon éppen igazuk is lehet? Mit mutatnak a bizonyítékok? Egyáltalán van-e elég tudományos és nem vallásos bigott véleményen alapuló bizonyíték?

A valóság az, hogy egyik vallás állításaira sincs olyan sok tudományos bizonyíték, mint Jézus feltámadására. Nézz utána! Kutass, nem kell nekünk higgy, de higgy az igazságnak miután utánajársz! Áss mélyre, de előítéletek nélkül vizsgáld meg a bizonyítékokat vagy az ellenérveket.

Sokan kutatták Jézus feltámadásának a bizonyítékait vagy éppenséggel az ellenérveit. Többen pontosan azért estek neki a kutatásnak, hogy bebizonyítsák azt, hogy bolond dolog hinni a feltámadásban.

Kérdések...

   Feltettél olyan kérdéseket, hogy mi van, ha Jézus nem is halt meg, csak elájult, majd feléledt a sírban? Vajon túlélhette-e azt a rengeteg vérveszteséget, amit először is a háta húsát cafatokra tépő negyven korbácsütés, majd a keresztre feszítés és nem utolsó sorban az oldalába fúrt dárda okozott? De ha mégis, valamilyen furcsa módon túlélte és feléledt a sírban, lett volna elég ereje ahhoz, hogy elgördítse a sír elől egyedül az ott található körülbelül egy tonnás követ és saját lábán titkon elsétáljon az őrök mellett?

   Ha azonban meghalt, hova lett a teste? Hogy tudták volna elrejteni azt a félénk, gyáva tanítványai, akik a halálakor majdnem mind elhagyták? Ráadásul úgy a zsidóknak, mint a rómaiaknak minden okuk, erejük és hatalmuk meg volt arra, hogy előálljanak a testtel, bebizonyítva ezáltal, hogy Jézus halott; ez mégse történt meg. Miért nem találták meg Jézus testét? Lehetséges az, hogy bármilyen furcsán hangzik is, Jézus mégis él, feltámadt?

Mások is feltették ezeket a kérdéseket, például oknyomozati újságírók, oxfordi jogi diplomával és többéves bűnügyi oknyomozati háttérrel, ateisták, bűnügyi nyomozók, ügyvédek, orvosok, tudósok, akik igen érdekes kérdéseknek jártak utána Jézus életével kapcsolatosan tudományos szempontból.

Vajon mire jutottak provokatív, sok emberben felmerült kérdéseikkel mikor kutatóknak, történészeknek és különböző tudósoknak nekiszegezték ezeket? Tedd fel te is a megfelelő kérdéseket! Érdemes tényeken alapuló meggyőződésre jutni Jézus halálával és feltámadásával kapcsolatosan!

Ilyen érdekes kérdéseket felvető irodalom például: A Jézus dosszié is.

– írta: József, mérnök –